АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ БЛОКИРАХА ПЪТЯ ДО ГКПП "КАПИТАН АНДРЕЕВО"

Протестиращи са успели да блокират около 20 ч. пътя близо до граничния пункт "Капитан Андреево"
04.08.2020 / 22:45

Протестиращи са успели да блокират около 20 ч. пътя близо до граничния пункт "Капитан Андреево". Спряно е движението и в двете посоки - от България към Турция и от Турция към България. С десетината демонстранти е и един от тримата водачи на протестите - адвокат Николай Хаджигенов. Малко преди 22:00 ч. полицията ги призова да освободят движението до 15 минути.

15-километрова опашка от ТИР-ове има на АМ "Марица". Чакат и десетки автомобили с гастербайтери, които се завръщат за ваканция в родината си. Кореспондентът на БНР видя, че се пропускат автомобили с малки деца, които пътуват към Турция, както и автомобил с един болен, който трябвало да постъпи на лечение в клиника в Турция.

Няма обходни пътища.

Палатковият лагер на протеста е на 4 км. от граничния пункт.

Протестът беше обявен за сряда в 18:30, но границата беше блокирана едно денонощие по-рано. Организаторите заявиха, че са избързали да направят палатковия лагери и блокадата, защото са имали информация, че няма да бъдат допуснати до магистралата в сряда. Движението и в двете посоки е блокирано. Няма обходни маршрути. Адвокат Хаджигенов заяви, че полицията е направила опит да измести лагера преди пристигането на журналистите, но до сблъсъци не се е стигнало.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев