АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТМЕНЯ ЧАСТ ОТ ПРОЯВИТЕ, ВКЛЮЧЕНИ В КУЛТУРНИЯ КАЛЕНДАР ЗА 2020 ГОДИНА

Община Сливен
30.07.2020 / 17:17

В условията на сложната и динамична обстановка, свързана с коронакризата, както и необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки, Община Сливен отменя част от проявите, включени в културния календар за 2020 г. Решението беше гласувано по време на днешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен.

Сред тях са Регионалният празник „Златна праскова“, който трябваше да се състои на 30 юли в с. Гавраилово, Събор-надпяване на клубовете на пенсионерите „Карандила пее”, който традиционно се провежда в началото на месец август в местността Карандила и Традиционен фолклорен събор на каракачаните в края на месец август в местността Карандила.

Мотивите за това са да се избегне струпването на групи от хора и рискът от заразяване, да бъде минимизиран. Проявите са масови и обхващат значителен брой участници и публика от страната и чужбина. С оглед за опазване здравето и осигуряване на безопасността на гражданите и гостите на община Сливен, те се отменят. Следващите им издания ще се проведат през следващата 2021 г.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев