АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ ДАРЯВАТ СРЕДСТВА ЗА ИНВАЛИДНА РАМПА В ЖИЛИЩЕН БЛОК НА ДВЕ ЖЕНИ С УВРЕЖДАНИЯ

Хора с увреждания
30.07.2020 / 17:14

Кметът Стефан Радев и общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ-Сливен ще дарят средства за изграждане на инвалидна рампа в жилищен блок на квартал „Стоян Заимов“. Съоръжението ще се ползва от две жени с увреждания, които живеят в един вход. От публикации в медиите стана ясно, че техните близки са кандидатствали с проект за изграждането на рампата, който не е одобрен заради изискване ползвателите да могат да се обслужват сами. И двете жени не са в състояние да се справят самостоятелно и за тях се грижат придружители.

„Научихме за този случай и с колегите обсъдихме вариантите да помогнем. Няма основания Общината да задели средства за частни жилища и решихме да дарим собствени средства. С изграждането на рампата ще стане по-лесно придвижването им по стълбите на първия етаж, което е много важно за двете жени и техните близки“, каза кметът Стефан Радев.

По първоначална информация изграждането на подобно съоръжение ще струва около 11хиляди лева с ДДС. След разговор с близките стана ясно, че се водят разговори с фирма, която да постави рампата на по-ниска цена – около 6 300 с ДДС. На обявена от тях банкова сметка до този момент са събрани около 4 500 лв. Кметът и съветниците от ГЕРБ ще покрият разликата от събраната сума и крайната цена за изграждане на съоръжението.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев