АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДВЕ БЛОКИРАНИ КРЪСТОВИЩА В СТОЛИЦАТА

 „Извинете за неудобството, държавата е в ремонт“
30.07.2020 / 09:01

Протестните действия с настояване за оставките на правителството и на главния прокурор продължават. Движението на Орлов мост бе спряно още вчера от протестиращи. Днес те са издигнали плакат с надпис „Извинете за неудобството, държавата е в ремонт“ на напълно блокираното за движение на автомобили кръстовище.

Затворени са столичните кръстовища при Орлов мост и „Цар Освободител“ в района на Президентството, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Не се пропуска движение на МПС през тези две места. Градският транспорт се движи с променен маршрут.

Протестиращите предлагат на преминаващите пешеходци да се присъединят към тях.

Вчера се състоя най-многобройният антиправителствен протест. Бяха блокирани ключови кръстовища в София и в други градове.

На брифинг тази сутрин директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев заяви, че очаква сериозни проблеми в придвижването в София днес и предупреди за риск от физически сблъсъци.

„Бих желал да информирам столичани, че днес очаквам сериозни затруднения при придвижването им, тъй като в момента на Орлов мост протестиращите са разположили около 10 палатки и воденето на разговори с тях е изключително непродуктивно“, каза ст. комисар Хаджиев.

Той допълни, че затруднения с придвижването ще има и по „Цар Освободител“, тъй като на пл. „Независимост“ също има разположени 8 палатки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев