АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ЩЕ РАЗГЛЕДА НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Народно събрание
29.07.2020 / 07:58

В последната работна седмица преди лятната ваканция, парламентът ще разгледа окончателно промените в Закона за социалните услуги, внесени от ГЕРБ и Обединени патриоти.

Предоставянето на социални услуги не е търговска дейност, регламентират поправките, направени от Обединените патриоти и предвиждат и бърз съдебен контрол.Според новите текстове при изготвяне на индивидуална оценка на потребностите на детето информация може да се разкрива само със съгласието на родителя или настойника. Промените, направени от ГЕРБ, гласят, че до приемането на Правилника за прилагане на Закона за социалните услуги насочването на всички лица, които искат да ползват такива, ще се извършва само от Дирекция "Социално подпомагане", а индивидуалната оценка за подкрепа на лицето ще се изготвя по досегашния ред.

Депутатите ще изберат и подуправител на Националния осигурителен институт.

До края на седмицата в Народното събрание трябва да бъде разгледано предложението на управляващите от 1 август тази година до 31 декември 2021 да бъде намален ДДС на 9% на виното, бирата, туристическите оператори, случайните превози и на фитнеси и спортни зали.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев