АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АРМАН БАБИКЯН: НА ПРОТЕСТИТЕ МЛАДИТЕ ПРЕЖИВЯВАТ СВОЯ МАЛЪК 10 НОЕМВРИ

Арман Бабикян
27.07.2020 / 17:18

Властта е еднолична, нищо няма да се промени след смените на министрите, никой от протестиращите няма да се успокои, отбеляза пиар специалистът.

Въпреки, че протестът не постига официално публикуваните си цели, за изминалите 18 дни се промениха много неща. Изчезна страхът у хората. Гражданите видяха, че могат да отстояват правата си.

Освен на нивото на психиката и пасивността, постижение се отчита и по отношение на гражданското възприятие на законността, демокрацията и свободата (на словото). Гражданите осъзнаха, че тези ценности нямат ляв и десен прочит, а имат връзка с устройството и устоите на страната.

Това подчерта пред Радио София Арман Бабикян, пиар специалист и един от най-активните лица на протестите.

По улиците и площадите излизат хора с най-различни политически виждания, "те успяха за момент да стъпчат своите лични разбирания в името на това, да се изправят темелите на демокрацията.

Идват много млади хора, учещи в чужбина и в България. Те сякаш преживяват своя малък 10 ноември. На протеста те осъзнават, че властна произтича от гражданите, а не обратното.

Младите хора искат живота си, искат мечтите си, настояват за възможността да живеят в България без да се срамуват.

След 4 министерски промени никой няма намерение да се успокои. За толкова години всички разбраха, че правителството – това е Бойко Борисов, допълни Бабикян.

"Досега са сменени повече от 30 министри, нищо няма да се промени и сега. Това е еднолична власт на Бойко Борисов. Останалите прислужват или си угаждат – според позициите си."

На въпроса какво предстои, Бабикян отговори образно:

Когато някой е включил котлона на 4, предлагаме да не чакаме. Предлагаме да дръпнем ръката, а после ще преценим тази ръка ще рисува ли, ще пише стихове или пък ще смята задачи.

Това е талантлива ръка - ръката на България, и със сигурност трябва да се отдалечи от котлона.

По мнението му още ще ставаме свидетели на гражданското неподчинение, което има най-разнообразни форми и проявления. Стачките са прерогатив на синдикатите, но очаква рано или късно и те да застанат на страната на гражданите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев