АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ С ВЕЛОСИПЕДИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН

Велоалея
23.07.2020 / 16:56

Екипи на Общинска охрана и полицията в Сливен извършват масови проверки и предупреждения към нарушителите, движещи се по Главната улица с велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и др. Мярката е свързана с опасността от инциденти, редица жалби от граждани за масово предвижване по главната улица с такива превозни средства и необходимостта от спазване на правилата за движение в пешеходна зона. Сигнали са отправяни и до прокуратурата.

Като орган, прилагащ разпоредбите, касаещи обществения ред, Община Сливен постави допълнителни табели на всички подстъпи към главната улица, с които се забранява движението с двуколесни пътни превозни средства. Полицията налага санкции на нарушителите.

Предвижда се провеждане на информационна кампания в училищата, за да се насочи вниманието на децата и техните родители за безопасно придвижване с велосипеди и спазване на правилата за движение.

Община Сливен апелира към велосипедистите да не карат по пешеходни зони, да бъдат внимателни и да спазват правилата за преминаване по пешеходни пътеки като слизат от велосипедите и ги бутат по време на пресичането.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев