АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОСЪДИХА УСЛОВНО ЖИВКО МАРТИНОВ ПО АФЕРАТА “СУДЖУКГЕЙТ“

 Живко Мартинов
21.07.2020 / 17:29

Бившият депутат и лидер на ГЕРБ - Добрич Живко Мартинов беше осъден по т.нар. афера "Суджукгейт" на 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Присъдата е на Специализирания наказателен съд и не е окончателна.

Случаят с 4-те тона суджук и 30-те килограма филе и пастърма, за които преди десет години Мартинов изнудвал добрички бизнесмен, стана част от политическия фолклор. Той беше цитиран и при дебати по вота на недоверие за корупцията, защото, според обвинителния акт, бившият депутат искал месото от името на премиера Борисов.

Съдът намери доказателства само по отношение на един от четирите тона суджук, който Мартинов взел със заплаха от бизнесмена Антон Проданов и го оправда за всичко останало.

Съдия Мария Кавракова мотивира условната присъда с чистото съдебно минало, почти десетгодишната дистанция между случая и присъдата и безупречното процесуално поведение на Живко Мартинов:

“Присъствах на смехотворен фарс. Не мога едно съдебно дело така да го нарека хем да е осъден, хем да не е в затвора“, коментираха съдебното решение Мартинов и адвокатът му Христо Ботев.

Съдът промени мярката за неотклонение на бившия депутат на подписка и потвърди забраната му да напуска страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев