АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Протестът пред НС
21.07.2020 / 08:07

Протест пред парламента с искане за оставката на правителството ще има и днес. Хората ще се съберат, докато депутатите гласуват вота на недоверие.

Организаторите посочиха начален час от 9 ч. тази сутрин, но засилено полицейско присъствие има още в 7 ч., видя репортер на БНР. Сградата на народното събрание е отцепена.

Улиците около парламента са затворени. Движението по бул. "Цар Освободител" се осъществява безпрепятствено.

Очаква се 13-ият по ред протест да премине в гражданско неподчинение, каквато заявка дадоха обявилите се за организатори Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

През изминалото денонощие до окупация на ключови сгради в София не се стигна заради масираното полицейско присъствие, което отцепи държавните сгради в широк периметър. И все пак протестиращите изразиха недоволството с пресичане на пешеходната пътека пред парламента и блокиране на една от линиите на метрото.

След което в Първо РПУ сред задържаните се оказа и бившият депутат Минчо Спасов. Исканията остават същите. Оставка на правителството, оставката на главния прокурор, изгонване на мафията от управлението.

Без сериозни нарушения на реда са преминали протестните действия вчера в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Четирима души са отведени в столични районни управления. Двама 16-годишни младежи, единият от които без документ за самоличност, са палили факли по време на шествието, и по-късно са предадени на родителите им. Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев