АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЕДОВОСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЕСКАЛИРА! ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО

Протестът пред НС
20.07.2020 / 11:34

Протестиращите спряха движението пред парламента. Хората, които стават все повече, викат ”Оставка” и ”Мутри вън”. Някои от тях държат червен картон в ръцете си. Недоволството от мафиотското управление ескалира, съдейки по техните скандирания. Полицейски кордони не позволят на протестиращите да стигнат по-близо до сградата на НС. Те обаче успяха да се преборят за място на жълтите павета.

Първоначално хората започнаха да правят опити да спрат движението по жълтите павета, като тръгнаха непрекъснато да пресичат пешеходната пътека. Все пак колите намираха начин да минат, но само до едно време. Пространството около паметника продължава и в този момент да се запълва с все повече хора. Първите автобуси, които докараха част от депутатите, които бяха силно освиркани. Чу се първия звънец. в пленарната зала. В същото време протестиращите са все по-близо до парламента. Движението вече е блокирано за автомобили. Вотът на недоверие е темата корупция. Дебатите в НС ще са само днес, а утре ще бъде гласуването на вота на недоверие. Служебният вход е със засилена охрана, така че и пиле не може да прехвръкне. Периметърът е блокиран с полиция и жандармерия. "С действията си показваме, че нямаме намерение да си тръгнем", "Взели сме си книги. Ще четем, докато цялото правителство не си тръгне", казаха хората.

По повод протестите в чужбина, Мария Спирова, журналист от Лондон каза по БТВ: На този етап от нашия живот е ясно ,че българите зад граница са точна извадка на съграждани ни у дома. Тези протести са резултат от скачени съдове. Може да наблюдаваме нещо като кръвоносна система, която обикаля тупкащото сърце в България. Виждаме протести от Париж до Осло. Хора пътуват километри, за да се включат в протестите. Човек дори летя от Единбург, за да се с включи в тях.

За повечето протести се събираме пред дипломатическите представителства, за да има чуваемост. Ние искаме нашите искания да бъдат чути. Даваме си сметка, че сме чути, защото имаме ухото на медии. В Лондон посланик Марин Райков посещава протестите и отговаря на граждани. Той е ограничен спрямо неговите намерения. Българите зад граница се креативни и решителни в протестите. Ние се намираме на територията на друга държава, затова е сложно да блокираме пътища. В Брюксел нашите съграждани ловко посрещнаха Бойко Борисов и протестираха, докато той заседаваше там.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев