АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ: ПРЕГРУПИРАНИЯ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ МОГАТ ДА ГО СПАСЯТ

Президентът Румен Радев в Пловдив
16.07.2020 / 20:43

"Българите са на улицата и никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да го спасят и да върнат доверието към него!". Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев.

Той подчерта, че главният прокурор Иван Гешев е пропуснал много възможности да разкрие огромни злоупотреби на властта и олигархията, като вместо това е избрал да ги брани.

Затова според президента протестите с искане на оставки ще продължат.

По повод казаното днес от премиера Борисов, че Делян Пеевски е участвал в съставянето на последния служебен кабинет, Румен Радев каза:

"Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и т.н., но друг е давал, в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на Шиши. Друг е пушил пури, друг е раздавал банки, не моето правителство. Така, че който е имал вземане даване с целия този кръг, сега ще трябва да си носи последствията. Хората затова са на улицата. Протестът, виждате, че той не е някакъв социален, не мога да кажа, че е и политически, той е морален протест. Той е за морала у управлението, в политиката, за начина на управление на държавата".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев