АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТОЯН МИРЧЕВ: ОПИТЪТ НА БОРИСОВ ЗА ОТПУШВАНЕ НА НАПРЕЖЕНИЕТО НЯМА ДА ПРОРАБОТИ

Стоян Мирчев
16.07.2020 / 10:50

"Оставките на министрите е поредният опит за спасяване чрез бушони. Основният проблем на Борисов е, че той в момента маха тримата министри на Делян Пеевски, което ще създаде допълнителни затруднения за него. Щом ГЕРБ твърдят, че махат трима министри заради внушения за връзки с ДПС и Пеевски, ами най-голямата връзка с Пеевски е г-н Борисов. Защо не го махнат него от Министерски съвет"? Това попита народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев пред НТВ.

Стоян Мирчев: Опитът на Борисов за отпушване на напрежението няма да проработи

"Протестът навън е срещу мафията, която е окупирала държавата, а лицето на мафията се казва Бойко Методиев Борисов. Ние го познаваме още от началото на 90-те в това му амплоа и практиката, която е имал като участник в организираните мафиотски групи в България, я пренесе в управлението на държавата. Хората протестират срещу това. Те искат да си върнат държавата", каза още Мирчев. По неговите думи на хората им е омръзнало ГЕРБ да ги лъжат по телевизора и от парламентарната трибуна, че не управляват с ДПС. Той посочи, че с отстраняването на тримата министри ГЕРБ са доказали точно това - голямата коалиция, която управлява България е ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти. "Хората на улицата не искат да виждат повече горене на бушони, а искат незабавна оставка на Борисов и на Гешев. Опитът на Борисов за отпушване на напрежението с тези три оставки този път няма да проработи", категоричен е социалистът.

Според Стоян Мирчев прокуратурата действа много избирателно и тя е много агресивна по определени твърдения за виновност, а за други си затваря очите. Народният представител от левицата даде пример с бездействието на прокуратурата по Барселона-гейт, снимките с нощното шкафче на премиeра и лисващите 700 милиона от държавната хазна.

Мирчев каза още, че ситуацията днес е различна от 2013 г. и обясни: "През 2013 г. след изборите БСП официално влезе в коалиция с ДПС. След като ДПС влезе в класическото си амплоа да заграбват държавата, тази коалиция се разпадна. Със сигурност имаме вина, че сме го допуснали това, но тогава БСП понесе цялата щета. По думите на Мирчев през последните три години ДПС са имали назначени министри в кабинета на Борисов и са спасявали правителството във всеки възможен момент. "Цялата тази корупция се акумилира чрез Бойко Борисов, Делян Пеевски и чрез Ахмед Доган, подпомагани от Иван Гешев. На тези хората трябва да им бъде ограничена възможността да влияят на държавните процеси, защото ако продължават те да дърпат конците в политиката и бизнеса, държавата ни ще загине", заяви Стоян Мирчев.

http://glasove.com/categories/novini/news/stoyan-mirchev-opityt-na-borisov-za-otpushvane-na-naprezhenieto-nyama-da-proraboti

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев