АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕРДЖАН ЕБАТИН: ДПС ЩЕ ПОДКРЕПИ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ

Ерджан Ебатин
16.07.2020 / 10:43

ДПС е последователно. Винаги сме подкрепяли вота на недоверие. Това каза пред БНТ депутатът от движението Ерджан Ебатин. За да мине внесеният в сряда от БСП вот на недоверие обаче трябват и гласовете на "Воля" "ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е допустимо, как може да се мисли, самата партия ГЕРБ никога не би допуснала най-важните министри в кабинета да бъдат на ДПС", коментира депутатът оставките на трима на ключови министри от кабинета с основен мотив – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

"Ако си спомняте, още в началото, с формирането на този кабинет, ДПС започна да говори за неговия демонтаж. Тогава Горанов също беше министър на финансите. От самото начало говорим, че това е една неконструктивна формула, която е на грешна основа. Измъкването през опита да се разграничат от ДПС не знам доколко ще изиграе роля. Процесите, които диктуват едно такова действие, идват от улицата, от емоция", настоя депутатът.

И посочи, че ДПС винаги е гласувало против този кабинет.

По думите му през годините движението е подкрепяло действията на кабинета, свързани единствено с евроатлантическата ориентация и с европейската политика на България.

Според него процесите в държавата и протестите, както и очаквания на обществото, са свързани с оставката на цялото правителство.

"Това витае в общественото пространство. Опасното не е свързано с оставката на един или друг министър. Когато има обществена енергия за промяна, политиците го опредметяват в опреден тип популизъм, и най-опасното е да се превърне в национализъм. И ГЕРБ дойдоха чрез протести и се получи един модел на управление, които не е добър. Това, което ще се случи, е че политически партии пак ще обсебят тази позитивна емоция на протестите", смята Ебатин. "Никой не може да каже какво следва, но е ясно, че вървим към избори. Политическата система, независимо дали ще има или не предсрочен вот, върви към възпроизвеждане на популисткия модел", заключи депутатът от ДПС.

Източник: "Сега"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев