АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАСОВО ПИЕНЕ НА КАФЕ С ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

На кафе при Делян
15.07.2020 / 09:12

Десетки млади хора се събраха на протестна акция, организирана от младежите на "Да, България!" пред хотел "Берлин" в столичния квартал "Бояна".

Вратите на хотела обаче останаха плътно затворени със спуснати бариери пред събралите се там протестиращи. Ето какво казаха те:

"Конкретно тук съм заради господин Делян Пеевски, който, доколкото знам, много рядко се появява в парламента и бих искал да знам защо. Това е неговата работа, а изглежда, че той не работи там, а по-скоро тук. Не само тук, а на пет-шест други места - било то на морето, било то на други места из България“.

“Моля излезте да дадете един коментар, иначе ние ще направим така, че да се наложи да излезете".

Младежката организация на "Да, България" организира тази сутрин акция под надслов "Масово пиене на кафе с Делян Пеевски". Тя се състои пред хотел "Берлин" в столицата. Инициативата идва след масовото плажуване край парк „Росенец“ на морето.

Като "продължение на действията за връщане на заграбената държава" го определи Александра Стеркова от младежката организация на „Да, България“ в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".

„Желанието ни е да влезем вътре и вътре да пием кафе. Ако това не стане по някаква причина, ще се опитаме да си намерим нещо в близост или ще мислим в движение“, обясни по-рано тя.

„Изненада ще бъде, ако г-н Пеевски не се появи. Искаме да го попитаме каква е причината той да не посещава парламента, как се справя с работата от Дубай. Сега в кризата с коронавируса много хора започнаха да работят т.нар. home office. Искаме да го попитаме как се справя той с „Дубай офис“. Имаме и много други въпроси към него, но нека да видим как ще тръгне разговорът".

Вчера е имало проблем с координатите на хотела, така че той не е бил лесно откриваем, уточни още Стеркова.

Подобна форма на събития е отворена към всички, допълват организаторите. Съдейки по случилото се на „Росенец“ и това, което се случва на площада, Александра Стеркова смята, че "всякакви групи и прослойки биха дошли“.

"Това не е протест, а събитие, с което ние искаме да получим отговори", подчерта тя.

"Когато Делян Пеевски не отива на работа, ние отиваме при него", е записано в поканата за събитието.

"Търсим Делян Пеевски в качеството му на народен представител. Не смятам, че това е нещо необичайно. Просто искаме отговор от един народен представител“, коментира Александра Старкова пред БНР.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев