АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЙКАТА НА ПРЕБИТО ОТ ПОЛИЦАИ МОМЧЕ: ГАВРИЛИ СА СЕ С ДЕЦАТА, СТЪПВАЛИ СА ВЪРХУ ТЯХ, ПРАВИЛИ СА СЕЛФИ, СНИМАЛИ СА РАЗГОЛЕНО МОМИЧЕ

Юлия Педева
13.07.2020 / 12:42

"Знаете ли кое е най-лошото? Те са се гаврили с тези деца. Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тези деца с лица към земята. Правили са си селфи. Имало е едно момиче с потниче, чиято презрамка е била разместена, разголила гърдата му. Те са го снимали. Те са го галили по главата. Можете ли да си представите? Аз още не мога да го преглътна. И това са хора на реда! Аз съм в шок, тотален шок. Шест човека да скачат върху него, да го блъскат!" Клипове с насилие обиколиха социалните мрежи – мястото е зад колоните на Министерски съвет. Двама младежи пострадаха, като единият вече е изписан от „Пирогов“, но другият остава в спешната болница заради тежки травми. За случилото се в късните часове на петъчната вечер разказа майката на едно от пострадалите момчета. В студиото на „Тази сутрин“ Юлия Педева сподели, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка. „Синът ми няма никакви провинения до този момент. Той е млад и интелигентен човек. Това слънчево момче не е способно на агресия“, подчерта майката. Димитър Педев е спортен журналист, по думите на майката - никога не е влизал в сблъсъци и няма досегашни подобни прояви и обвинения. За познанството си с Димитър Педев пише в профила си във Фейсбук и журналистът Камен Алипиев. От неговия пост става ясно, че момчето е работило като режисьор в БНТ.

По думите ѝ състоянието му е стабилно. Тя обясни, че за неин ужас на Димитър е повдигнато обвинение. А момчето не си спомня, че е бил на протеста в петък и не знае в какво е обвинен.

В петъчната вечер Юлия не успява да се свърже с него. В събота настоятелно продължава да го издирва - телефонът му е бил изключен, а приятелите му не са знаели какво се случва.

Чува случайно по медиите, че освен пострадалото момче в „Пирогов“ е настанено още едно момче на 29 години. Обажда се в болницата и разбира, че синът ѝ е в лечебното заведение. По телефона не получава информация за състоянието му. При пристигане в болницата също ѝ отказват, но след настояване ѝ казват, че е стабилен. По думите ѝ никой не се е свързал с нея.

„Другото момче си спомня какво се е случило под колоните. Това са хора на реда. Всички видяхме как влачат невинни хора, пребиват ги. Най-лошото е, че те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях, правили са си селфи“, коментира тя.

Надява се случаят да получи реално и обективно решение.

Източник: бТВ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев