АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХРИСТО ИВАНОВ И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СТИГНАХА ДО ПЛАЖА КРАЙ ПАРКА РОСЕНЕЦ

Христо Иванов
11.07.2020 / 14:14

Христо Иванов и протестиращите най-после успяха да стигнат до плажа край парка "Росенец", на който преди дни съпредседателят на "Да България" акустира с гумената си лодка.

Зад оградата ги посрещнаха активистите на ДПС, където са почетният председател на ДПС Ахмед Доган и ръководството на партията. Между двете агитки има ограда, която отделя частния имот от държавната територия. Хората на ДПС аплодираха т.нар. плажуващи.

И двете агитки запяха "Мила Родино". Веят се български знамена.

Няма напрежение.

Протестиращ подаде българското знаме на човек от ДПС и той го прие.

"Напрежението не е от нас, които сме тук на този плаж. То се създаде от управлаващите", споделиха хората от плажа.

Това "плажуване" бе отвоювано след няколко часа протести, в които се стигна до сблъсъци и арести, накрая полицията допусна протестиращите по обходен път към плажа в парк Росенец.

Няколко часа след началото на протеста си, те най-после стъпиха на брега до сградата на ДПС, където е активът на партията.

От сутринта привърженици на ДПС обградиха резиденцията на почетния си председател Ахмед Доган. За кратко двете групи протестиращи се озоваха едни срещу други, разделени от броени метри, но и плътен полицейски кордон. Едните скандираха "ДПС", другите - "Мафия".

До напрежение се стигна, когато в предните редици на протестиращите се появиха момчета, които провокираха сблъсък с полицията. В последвалата суматоха един от основните фигури на протеста - Ивайло Мирчев, бе повален на земята, закопчан с белезници и отведен, но впоследствие освободен.

С протестиращите върви и кметът на Бургас Димитър Николов. Преди това на блокадата дойде и шефът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров, който отказваше категорично да допусне хората до плажа в парк Росенец.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев