АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАМЕН УЗУНОВ Е С ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ, ОСТАВА В АРЕСТА ЗА 72 ЧАСА

 Пламен Узунов
10.07.2020 / 14:42

Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи защитата му. Той бе арестуване вчера по разследването за търговия с влияние. Узунов остава в ареста за 72 часа. Адвокат Емилия Недева обясни още, че Узунов е обвинен за престъпление по служба и се сговорил с бизнесмена Пламен Бобоков. Според прокуратурата президентският секретар създал облага да бъде информиран бизнесменът. Защитата обясни, че в малкото данни, които е видяла, пишело, че Узунов изпращал на Бобоков в мобилно приложение информации от БТА, като го информирал за ситуацията. Част от тези информации били за публични срещи на президента Макрон, каквито имало има и в други медии. В резултат на действията на Узунов било снижено доверието на гражданите в президентската институция. Обвинение като подбудител вече има Пламен Бобоков.

Пламен Узунов е с повдигнато обвинение, остава в ареста за 72 часа

Президентският съветник Илия Милушев, който беше задържан вчера, беше докаран във Военната прокуратура преди минути. Той заяви пред журналисти: "Идеално, перфектно се чувствам".

Адвокатът на Илия Милушев, Атанаска Каракашева обясни, че клиентът й е призован, за да му бъде повдигнато обвинение по досъдебно производство за разгласяване на държавна тайна. Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев