АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВРЪЩАТ ЧАСТ ОТ ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЗАРАДИ COVID-19

Кирил Ананиев
10.07.2020 / 08:02

От днес със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се възстановяват част от мерките срещу разпространението на коронавируса у нас.

Въвеждат се ограничения за провеждане на групови събирания, спортни състезания и за работата на нощните заведения, посочи Ананиев.

„Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия - на открито и закрито, се провеждат без публика“, добави здравният министър, както и уточни, че от днес:

„Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията в същите тези заведения на открито, се допускат при заетост от 50% от общия им капацитет, но при спазване на физическа дистанция от метър и половина“.

„Следващата промяна е свързана със забраната за групови празненства с присъствие над 30 човека - сватби, балове, кръщенета и други подобни“, каза още министър Ананиев по време на вчерашния си брифинг.

Всички държавни институции, които имат контролни функции, ще следят за спазването на ограниченията. Предвидени са масирани проверки и санкции, а при повторни нарушения - ще бъдат затваряни търговски обекти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев