АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНАНИЕВ: ЗАТВАРЯМЕ ДИСКОТЕКИТЕ, СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ - БЕЗ ПУБЛИКА

Кирил Ананиев
09.07.2020 / 13:09

"Гласувахме доверие на българските граждани, гласувахме доверие на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности и да може българските граждани да се върнат към нормалния начин на живот. Анализът, който направихме за последната седмица, може би 10 дни, показва, че носителите на коронавируса се увеличават и е премината критичната точка от 200 души. Както обещах на предишната среща, стигнем ли до това ниво на заразяване, трябва да възстановим някои от използваните мерки". Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в здравното министерство.

"Днес подписах заповедта! Тя вече е факт! Влиза от 0:00 часа утре, 10-ти юли", обяви той.

Новите елементи:

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и закрито, се провеждат без публика.

Втората промяна е да не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията в същите тези заведения на открито, се допускат при заетост от 50% от общия им капацитет, но при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и всички останали противоепидемични мерки, които са предвидени в заповедта.

Следващата промяна е свързана със забраната за групови празненства с присъствие над 30 човека - сватби, балове, кръщенета...", уточни министър Ананиев.

"Последните промени, включени в заповедта, са свързани със задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции. МЗХ следва да възложи на БАБХ реализирането на проверки в заведенията за хранене и развлечение, които се контролират от агенцията", завърши министърът.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев