АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 7 ЮЛИ

Областна администрация Сливен
07.07.2020 / 15:29

Седем са новите случаи на COVID-19, регистрирани през последното денонощие в Сливенска област. Четирима от заболелите са жители на Сливен. Двама от тях са се инфектирали в семейно огнище, заразяването им е свързано с пристигане от чужбина. Други двама са жители на най-гъсто населения квартал, като единият от тях е бил контактен на по-рано установен болен.

В община Нова Загора има двама заболели, единият е жител на града. Няма нови случаи на коронавирусна инфекция в производствената фирма, където бе регистрирани огнище на работното място. Ръководството на фирмата изпълнява стриктно дадените предписания от здравните власти.

Един нов случай е регистриран в Твърдица. Епидемиологичните проучвания продължават.

Към 7 юли активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 89, като четирима от болните са медицински лица. Най-голям е броят на инфектираните в община Нова Загора – 48 души, от които 40 са жители на града /25 – на най-гъсто населения квартал/, останалите – на шест населени места.

В община Сливен активните за инфекцията болни са 33 души, като 23 са жители на града /в най-гъсто населения квартал заболяемостта няма ръст и в момента болните са 5-има/, а останалите заразени са от седем населени места.

В община Твърдица случаите са 6, в община Котел – 2.

30 от болните са на домашно лечение, 59 са хоспитализирани.

195 са изписаните пациенти. През последното денонощие няма починали.

Под домашна карантина са 979 души в областта, а отпадналите са 7 380 от началото на епидемията досега.

Областният кризисен щаб отново призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки и препоръчва да се придържат към препоръките на епидемиолозите за носене на предпазни маски, включително и в открити пространства, когато има повече хора на обществени места, както и да избягват масови събирания и тържества.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев