АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА ВТОРИ ПОРЕДЕН ДЕН В САЩ ОТБЕЛЯЗВАТ НАД 50 000 НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19

Д-р Антъни Фаучи
03.07.2020 / 12:12

За втори пореден ден в САЩ отбелязват над 50 хиляди нови случаи на COVID-19. В половината от щатите има ръст на броя заразени, най-много са в Тексас, Флорида и Аризона. Само във Флорида са отбелязани над 10 хиляди случаи за един ден, предаде БТА.

В Тексас скокът, в комбинация с препълнените болници, накара губернатора Грег Абът да направи обратен завой и да нареди задължително носене на маски. Това се случи след като по-рано той не разреши на местни правителства да глобяват хората, които не носят маски на открито.

Наред с опитите за спиране разпространението на вируса се работи и над ваксина. Експертът по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи обяви, че до края на месеца ще започне клиничен тест в напреднал етап. По думите му допълнители тестове се предвиждат за следващите няколко месеца. По-рано "Модерна" - водещата компания при разработването на ваксина в САЩ информира, че започва клинични тестове в напреднал етап с 30 хиляди доброволци.

Според Фаучи до края на годината или в началото на следващата експертите ще са наясно дали разполагат с безопасна и ефикасна ваксина.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев