АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИМА НА РАЗПИТ СЛЕД СПЕЦАКЦИЯ, СРЕД ТЯХ И ПРИБЛИЖЕН НА БОЖКОВ

Спецакция в столичния квартал “Симеоново”
03.07.2020 / 12:05

Има трети задържан човек, свързан с обвиняемия Васил Божков. Арестуваният е Емил Кабакчиев. Кабакчиев е шеф фирмата за охрана и детективски услуги АН-В. Счита се, че зад нея стои именно укриващият се в Дубай бизнесмен.

Преди това бе арестуван Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до Васил Божков.

Минути по-късно стана ясно, че в Сандански е арестувана и втората от трите му "десни ръце" и шеф на охраната му Веселин Балтов.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че събират нови доказателства по текущото разследване за извършени криминални престъпления от Васил Божков.

Днес Специализираната прокуратура извършва действия по разследването за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия В. Б.

Служители на ГД „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, провеждат претърсвания на адреси на територията на София и град Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с В. Б., с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото.

Припомняме, че днес акции на Специализирана прокуратура се провеждат в София. Операция се провежда на улица "Черковна" 38.

Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал “Симеоново”, където е задържан бивш служител на МВР, приближен до укриващия се в Дубай Васил Божков, научи Нова ТВ. Задържаният в последните години се грижил за охраната на Божков, съобщава БНТ.

Акцията има връзка с проследяването и заснeмането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков.

Акцията е срещу организирана престъпна група за убийство, изнасилвания, нанасяне на телесни повреди, по която обвиняем е именно бизнесменът с 18 обвинения от родната Темида.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев