АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА ПУСНА НОВ ЧАТ НА БОБОКОВ, БИЗНЕСМЕНЪТ ПОКАЗА SMS ДО БОРИСОВ

Пламен Бобоков
02.07.2020 / 11:26

Прокуратурата публикува съобщение, което бизнесменът Пламен Бобоков е изпратил в края на миналия септември до потребител, записан като "Prezident - Rumen Radev ". От спецобвинението уточняват, че разпространяват поредното доказателство по разследването за търговия с влияние заради множеството запитвания от медии, високия обществен интерес и с цел представяне на обективната истина.

От спецобвинението обръщат внимание, че това е част от текстова комуникация между Бобоков и "вероятно лице с имунитет". Тя се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от собственика на "Приста ойл".

Прокуратурата посочва, че на 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст:

"Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюканън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се

види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Архивите показват, че от 22 до 26 септември президентът Румен Радев е бил в Ню Йорк като ръководител на българската делегация, взела участие в 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

От спецобвинението уточняват, че публикуват тази комуникация с оглед "поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия"

Не се уточнява коя, но тази сутрин Пламен Бобоков беше в бТВ и показа свое съобщение, изпратено на 31 март 2019 година, до потребител "B.Borisov". Съобщението започва с "Добро утро, бос!" , а продължението е свързано със съдбата на арестувания либийския кораб "Бадр". Бобоков заяви, че веднага след това се срещнал с Борисов, който предприел "адекватни мерки" - обадил се на либийския си колега.

Текстът на изпратеното съобщение, показано от Бобоков гласи:

"Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор". Борисов пита: "Какво е станало"?. Бобоков отговаря: "За кораба!!!", и след това Борисов веднага го приел.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев