АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ ЗА ЗАПИСИТЕ С БОРИСОВ: ПРОКУРАТУРАТА НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ НЕЗАВИСИМА ЕКСПЕРТИЗА

Президентът Румен Радев
29.06.2020 / 12:54

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Козлодуй. Радев заяви, че за тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като "възторжен фен на премиера". "Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и на Европа кой и как управлява. Аз се надявам лично в приоритетите в управленските политики на премиера да не са интригите", каза президентът.

Ядрената енергетика е стратегически отрасъл в България и в момента говорим за лицензи, проекти, инвестиции, но най-важното в ядрената енергетика са хората, каза още президентът за посещението си в Козлодуй.

Той заяви, че кадрите, които се подготвят трябва да са на изключително високо ниво и ние трябва да се гордеем със своите кадри, които България с течение на десетилетия е подготвяла. Но и тук има също проблем с попълването на млади кадри, каза Радев.

В Козлодуй Радев се срещна с кмета на града Маринела Николова и представители на местната власт. Малко по-късно държавният глава ще проведе среща и с ръководството на АЕЦ "Козлодуй" и ще посети съоръженията на територията на централата.

Източници: БНТ, "Епицентър"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев