АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕСТ, А НЕ ОСЕМ, СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

Коронавирус
25.06.2020 / 12:54

Шест са новите случаи на Covid-19 в Сливенска област, регистрирани през последното денонощие, а не осем, съобщиха от Областния кризисен щаб. Случаите изнесени в Националната информационна система са осем, защото са отразени още две положителни проби на двама пациенти, съобщават още от Областния кризисен щаб. От там уточняват, че системата не отчита новодиагностицираните, а броя на положителните проби.

Трима от новорегистрираните болни през последното денонощие са от община Нова Загора, двама – в община Сливен и един – в община Твърдица, по данни на РЗИ. Хоспитализирани са трима, останалите провеждат лечението си в домашни условия.Жена от Нова Загора е зарезена на работното си място в местна производствена фирма. За останалите информацията е, че те са заразени от различни източници, но епидеомологичните проучвания продължават.

Другите два случая отчетни в Националната информационна система, касят двама пациенти, на които са направени контролни изследвания след проведено лечение, но пробите са отчели положителен резултат за наличие на коронавирус. През изминалото денонощие полицията е регистрирала едно нарушение на карантината в Сливен, при извършени 308 проверки в областта.

Образувано е досъдебно производство.Извършени са 9 проверки за спазване на противоепидемичните мерки-съставени са 18 протокола за предупреждение и 7 акта за неносене на защитни маски.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев