АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ РЕШАВА ДАЛИ ДА ОСТАВИ ПЛАМЕН БОБОКОВ НА СВОБОДА СРЕЩУ ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ

Пламен Бобоков
25.06.2020 / 10:50

След протест на прокуратурата срещу решението на Специализарания наказателен съд да не задържи под стража бизнесмена Пламен Бобоков, Апелативният спецсъд ще решава да остане ли Бобоков на свобода срещу парична гаранция от един милион лева.

Искането за постоянен арест е по разследването срещу него, че е част от пресптъпна група за внос и депониране на опасни отпадъци.

Пламен Бобоков беше единственият от 7-членната група, когото прокуратата освободи срещу високата парична гаранция след първоначалното задържане. Въпреки, че бизнесменът внесе определения му един милион лева, спецобвинението го задържа, защото било след законовия срок.

Първоинстанционният съд обаче реши, че след като парите са по сметката на специализираната прокуратура, задържането на Бобоков е незаконно и разпореди той да бъде незабавно освободен. Това стана - въпреки, че в съдебната зала наблюдаващите прокурори разказаха за откритите в телефона и таблета на бизнесмена чатове с президентския съветник Пламен Узунов, подалият оставка русенски прокурор Николай Николов и даже намекнаха за контакт с президента Румен Радев.

Тази информация, която от спецобвинението продължиха да допълват всеки работен ден след миналия петък, трябваше за убеди съда, че Бобоков трябва да бъде задържан, защото има влиятелни контакти и на свобода може да попречи на разследването и да се укрие.

Информацията за чатовете на Пламен Бобоков не беше коментирана от Спецнаказателния съд. Очаква се тя да бъде отново аргумент пред Апелативния, чието решение - на свобода или в ареста ще е бизнесменът, ще е окончателно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев