АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В НС ИЗСЛУШВАТ СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР

Народно събрание
25.06.2020 / 08:02

Депутатите ще изслушат министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Искането е на народните представители Искрен Веселинов и Александър Сиди от парламентарната група на Обединени патриоти. То касае законодателството в социалната политика.

Ще бъде обсъден и проект за решение в срок от четири месеца Министерството на труда и социалната политика да представи анализ на законодателството в областта на социалното подпомагане и да предложи концепция. До шест месеца ще трябва да се изготви и Кодекс за социална подкрепа.

Депутатите ща гласуват на второ четене промените в Закона за Българския червен кръст. Регламентира се правна възможност върху имоти - публична или частна държавна собственост, с изключение на имотите - изключителна държавна собственост, да може да се учредява безвъзмездно право на строеж в полза на БЧК, предвид осъществяваните от него дейности с обществено-полезна насоченост и значимост.

Така ще може да се реализира предложението на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец създаването на Европейски център за подготовка и обучение на специалисти по бедствия, аварии и катастрофи с капацитет до 1200 души, както и изграждането на регионален склад за бедствена готовност и учебно заведение за обучението на парамедици.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев