АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА СГРАДАТА ЗА НОВИТЕ ЯСЛЕНИ ГРУПИ В КВАРТАЛ "ДРУЖБА"

 „Детски рай-2“ в квартал „Дружба
22.06.2020 / 16:54

Кметът Стефан Радев днес инспектира изцяло обновената сграда, в която се предвижда да бъдат разкрити две нови яслени групи. Беше подписан акт 15 със строителя на обекта. Обновените помещения се намират в един от корпусите към детска градина „Детски рай-2“ в квартал „Дружба“, но яслените групи ще бъдат филиал на съществуващата вече детска ясла № 13. Предстои оборудване на помещенията, а на по-късен етап - обявяването на прием. Разкриването на двете групи е в отговор на очакванията и потребностите на хората от квартала, който е най-големият в града.

По време на инспекцията кметът Радев подчерта, че все по-важно е да се подобряват условията за развитие и възпитание на децата, което е една от концепциите и приоритетите в управлението на настоящото ръководство на община Сливен.

„Това беше обект с много аварии, по който дълги години не е било работено, а сега е изцяло завършен. В нашия град отдавна не е откривана нова ясла. Радвам се, че успяхме да осъществим и този проект, който включва модерна сграда и съвременно оборудване“, заяви кметът Радев. Той поздрави строителя за качествената работа по обекта и екипа на детска градина „Детски рай-2“, който е оказвал съдействие по време на ремонтните дейности.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. След ремонта в западен корпус „А“ помещенията са преоборудвани и вече са готови в тях да бъдат разположени новите две яслени групи от 12 до 16 деца от 10 месеца до 3 години.

За всяка от тях е обособена стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. Персоналът разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на I етаж, гардероб, санитарен възел и душ.

Изградени са също площадки за игри на открито, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.

Корпус „Б“ също е ремонтиран. В него се помещава кухненският блок, който е преоборудван с нови електроуреди – казан, печки, котлони, хладилници и други, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането е осигурено от Община Сливен.

По време на инспекцията управителят на фирмата-изпълнител Господин Русев благодари за доброто партньорство с Община Сливен и подкрепата в лицето на кмета Стефан Радев, както и на целия колектив на детската градина.

„Пожелавам ви да не спирате да строите обекти и да мислите в дългосрочен план за децата на Сливен“, заяви още управителят Русев.

В тази връзка кметът Радев заяви, че Общината обмисля идеята за разкриването на обща кухня, която да замести всички останали в детските градини.

„Кухнята ще отговаря на всички съвременни изисквания и на нуждите на всяко отделно детско заведение. По този начин ще постигнем най-високи хигиенни стандарти“, посочи кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев