АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА ПРЕДПОЛАГАЕМИЯ ЗАПИС НА БОРИСОВ

Иван Гешев
17.06.2020 / 15:00

Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка във връзка с разпространения в медиите запис, в който се предполага, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов.

Проверява се дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за монтаж на записа с технически средства, заяви в Пловдив главният прокурор Иван Гешев и изтъкна личното си мнение по въпроса:

„Превърнахме записването с телефони в някакъв национален спорт и с това, което правим, ако въобще приемем, че е коректен този запис или който и да е запис, последните 20 г. генерираме само едни скандали, с които даваме лош, казвам, изключително лош сигнал към нашите европейски партньори не толкова, а към българските граждани. Така че това, което искам да кажа, е, че трябва да се спазва законът от всички. Включително и тези, ако се констатира, че теоретично в определения запис има извършени или данни за извършени престъпления, така и от тези, които нарушават Конституцията, и по същество нарушават конституционни разпореди, ако приемем, че този запис, чисто теоретично, е изряден“.

Гешев: Божков е обвиняем, ще проверим дали е и дисидент

На въпрос за информацията, която споделя в социалните мрежи Васил Божков, отговори, че бизнесменът е обвиняем, а наблюдаващите прокурори ще проверят дали той е и дисидент, както твърди.

"Не помня да съм го виждал с Желю Желев, но може да е бил дисидент и на Магурата", каза Гешев.

Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя

Обвинител номер едно коментира и заплахи срещу себе си с думите:

„Всеки прокурор, когато е започнал да работи тази работа би трябвало да е наясно с какво се захваща и какви са професионалните рискове. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор. Прокуратурата е много наясно срещу кой се изправя, много е наясно с всяка..., включително политическа изцепка, включително опити, които ще предстоят за унищожаване на прокуратурата“.

Главният прокурор отказа да коментира дали охраната му е увеличена, като подчерта, че това е негов личен проблем.

"Много съм наясно какви са целите ми, зная на какви атаки ще бъда подложен и аз, и колегите ми, но който го е страх от вълци, да не ходи в гората".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев