АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: БРАНШЪТ ДА ПРИВЛЕЧЕ ТУРИСТИ

Борисов провери на място строително-монтажните работи по изграждането на високоскоростния път Е-79 в участъка Мездра-Ботевград
15.06.2020 / 13:22

Министър-председателят днес е на проверка на пътищата в Северозападна България. С него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Двамата инспектираха и строителството на скоростния път за връзка на магистрала "Хемус" с Видин.

Браншът да направи така, че да привлече туристите, препоръча Бойко Борисов на недоволните превозвачи, екскурзоводи и туроператори, които организираха днес протест. Борисов коментира:

"Добре, редно ли е според вас да даваме пари, а всъщност българите, платежоспособните българи, да отиват в Гърция? Добре, даваме ние 60/40 и 80/20 мярката, всичко това са грантове и продължаваме с тях. Хората, те трябва да рекламират, те трябва да поемат ангажимент! Дайте грантове! Ами грантовете са парите на Северна България, да ги дадем там".

Около 6 милиона лева ще струва ремонтът на свлачището подхода към „Рилския манастир“. В петък се очаква разрешението за строеж. Това каза министър Петя Аврамова. Има два проекта за по-ниската и по-високата част, допълни тя. В сряда Министерският съвет ще отпусне пари за пречиствателна станция на манастира, заяви Борисов.

За пътищата

Премиерът каза пред кмета на Велико Търново Данаил Панов, митрополита на Великотърновската епархия дядо Григорий и още представители на местната власт, които го очакваха, че кръстовища на две нива малко ще се оскъпят участъка от магистрала "Хемус" от Велико Търново до разклона за Плевен и Ловеч, но ще е по-безопасно:

"По-добре като го правим, да го направим като хората, а не само да казваме, че сме го направили! Погледни обхода на Враца - има, ама 2 ленти. А две ленти обход ли е? Тук ще са 4, плюс 2 метра между тях".

"Строим европейски пътища с нова техника. Каквото сме обещали, ще стане - това са работни места и доходи", каза още той.

Борисов не коментира появилия се в интернет аудиозапис на глас, приличащ на неговия.

„Няма лоша реклама, това ме прави по-силен“, каза той и допълни:

"Това само ме прави по-силен. Досега колкото пъти го направят, толкова пъти ги бия".

Борисов отново припомни, че Васил Божков трябва да си плати дълговете към държавата:

"Да се върне да си плати парите. 700 милиона ги няма в Държавната хазна. Да ги върне, никой не го е закачал. Дойде сигналът, повтарям, дойде от неговите съдружници за заплахите за убийство към тях. Ние как да не ги разработим, как да не ги работим. Толкоз".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев