АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ: НЯМА ДА ИМА МАСОВО ЗАРАЗЯВАНЕ С COVID-19 ЛЯТОТО

Проф. Тодор Кантарджиев
15.06.2020 / 10:43

Важен е филтърът в детските градини. Да не се допускат хора с хрема, болки в гърлото, кашлица и температура. Културните хора трябва да ограничат контактите на закрито и да си мият ръцете.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на Националния щаб за борба с коронавируса и директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Дисциплина, дистанция и дезинфекция, припомни проф. Кантарджиев трите "Д"-та в борбата срещу коронавируса.

"Пикът на инфекцията беше в третата част на април. Сега има нова вълна на вируса. Мерките дадоха резултат - днес заразените са само 24 души", каза още директорът на Центъра по заразни и паразитни болести

"Няма да има масово заразяване през лятото, докато го има РЗИ и Щабът. В момента няма бум на заразените в София. Няма да допуснем кривата на заразата да тръгне нагоре", категоричен бе той.

"PSR теста доказва 98 болни от 100. Няма тест, който да е на 100%, винаги има чувствителност", разкри проф. Кантарджиев.

"Около 1% от населението е имало контакт с вируса. От медицинския персонал са 2-3%", допълни директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

Има хора, които сега се научиха да си мият ръцете, проф. Тодор Кантарджиев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев