АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП: AМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА РЕШАВА ВОЕННИТЕ КОНФЛИКТИ НА ДРУГИ ХОРА

Доналд Тръмп
14.06.2020 / 18:55

Пред випускниците на Военната академия президентът Доналд Тръмп заяви, че американската армия вече няма да решава конфликтите на други хора: ""Ние слагаме край на ерата на безкрайните войни. Не е работа на американските сили да решават стари конфликти в далечни страни, за които много хора дори не са чували. Според Тръмп Вашингтон се връща към основните принципи, като задачата на войника е да защитава Америка от външни врагове. "Приключваме една епоха на безкрайни войни", каза президентът по време на речта си в Уест Пойнт в щата Ню Йорк.

Президентът на САЩ отбеляза, че "ясната представа за защита на жизнените интереси на Америка се е върнала на мястото й", добавяйки, че не е отговорност на американските войски да разрешат "древни конфликти в далечни страни, за които много хора дори не са чували".

"Ние не сме полицаите на света. Но нека враговете ни разберат, че ако хората ни са в опасност, никога няма да се поколебаем. И когато се бием, отсега нататък ще се бием само, за да победим", подчерта Тръмп.

Предаването се осъществяваше от водещи американски телевизионни канали.

"Всеки от вас започва военната си служба в решаващ момент от нашата история. Възстановяваме основните принципи, че службата на американски войник не е за възстановяване на други страни, а за защита на страната ни от чужди врагове", каза той

"Слагаме край на ерата на безкрайните войни.Това е нов, ясен поглед върху защитата на жизненоважни американски интереси."

"Разрешаването на древни конфликти в далечни страни, за които мнозина дори не са чували, не е отговорност на американските войски. Ние не сме световна полиция", заяви американският лидер, без да дава конкретни примери.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев