АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: БЕЗРЕДИЦИТЕ В САЩ СА ПРОЯВА НА ДЪЛБОКА ВЪТРЕШНА КРИЗА

Президентът на РФ Владимир Путин
14.06.2020 / 18:52

Безредиците в САЩ са проява на дълбока вътрешна криза в тази страна, заяви руският президент Владимир Путин в телевизионно предаване, цитиран от вестник “Российская газета“ и Агенция "Фокус".

"Това, което се случи, е проява на дълбока вътрешна криза", заяви Владимир Путин. А кризата в САЩ започна отдавна - от победата на Доналд Тръмп на изборите. Той спечели по демократичен начин и губещата страна излезе с всевъзможни небивалици, само за да посее съмнение в неговата легитимност", каза президентът.

Руският лидер също отбеляза, че обикновено се опитва внимателно да коментира или да не коментира случващото се в други страни. „Те там трябва да се разберат сами“, обясни той.

„Ситуацията, произтекла от коронавирусната епидемия, извади на преден план общите проблеми в Щатите,“ коментира Путин.

"Проблемът е, че груповите партийни интереси в този случай са поставени над интересите на цялото общество и интересите на хората. Демокрацията е силата на народа и това е правилно“, каза президентът.

"Но ако народът избира висшите органи, тогава тези органи, натоварени с доверието на хората, имат право да изграждат работата на изпълнителните органи по такъв начин, че да защитят интересите на преобладаващото мнозинство от населението на страната. А какво се случва там? Президентът казва: "Трябва да направим това и това", а по места губернаторите му казват: "Махай се", заяви Владимир Путин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев