АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС НА БСП ПРИЕ РЕШЕНИЕ ЗА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Национланият съвет на БСП
13.06.2020 / 21:24

На днешното си заседание Национланият съвет на БСП прие решение за вот на недоверие срещу правителството на тема корупция до края на юли, съобщиха от пресцентъра на партията.

Националният съвет отхвърли предложението на Янаки Стоилов за организиране на протести срещу правителството на Бойко Борисов.

Припомняме, че на пленума беше решено, че изборът на лидер ще се проведе на 12 септември, а конгресът на БСП ще се състои на 26 септември.

Нинова не се е заявила като кандидат за втори мандат на поста председател на БСП. Това стана ясно от коментара ѝ пред медиите.

Досега има издигнати над 40 кандидати.

Нинова е редложила на НС социално-икономически план за възстановяване от кризата

Планът за възстановяване от кризата съдържа мерки за възстановяване на икономиката, земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика.

Специално внимание обръщаме на регионалното развитие и огромната пропаст между най-слаборазвитите райони и трите най-големи български града. Неслучайно всички т.нар. клъстери на зараза са именно в такива общини - не само в ромските гета. Бедността, липсата на поминък принуждава болшинството от работоспособното население да пренебрегва мерките за здравна сигурност само за да има какво да сложи на масата в края на деня.

Именно поради тази причина предлагаме пакет закони за подпомагане на слаборазвитите региони и създаване на специални фондове за тази цел.

Преди 2 седмици представихме закон за държавен фонд за устойчиво развитие на Северозападна България, готови сме с аналогични фондове за Родопите, Странджа-Сакар, както и пограничните и планинските райони, заяви тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев