АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УЧИТЕЛИТЕ В ГЪРЦИЯ ОБЯВИХА 24-ЧАСОВА СТАЧКА

Стачка в Гърция
09.06.2020 / 07:56

Само няколко дни след като стартира учебният процес в Гърция, учителите днес обявиха 24-часова стачка. Протестът е срещу законопроект на министерството на образованието.

Синдикатът на гръцките преподаватели настоява да се оттегли спорният законопроект на образователното министерство. Предвиждат се промени на всички образователни нива в страната. Според изявление на синдиката въпреки несъгласието на самите преподаватели, законопроектът е внесен в пленарна зала и се очаква да бъде гласуван в сряда.

Учителите настояват да се премахне заснемането на уроците на видеозапис, защото преподавателите считат, че се нарушават личните права на учениците. Стачкуващите днес настояват да се увеличат драстично средствата за образование и да се вземат реални и стриктни мерки по спазване на предписанията срещу коронавируса в защита живота на учениците и учителите.

Протестни демонстрации се организират днес пред парламента в часовете на обсъждане на законопроекта от депутатите. Мощна демонстрация се очаква и в сряда, когато депутатите ще гласуват законопроекта.

Въпреки протестите на учители, ученици и дори родители, се очаква всички промени да бъдат приети с гласовете на депутатите от управляващата партия "Нова Демокрация".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев