АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА МАЯ ИЛИЕВА

Мая Илиева
09.06.2020 / 07:52

Медицински специалисти излизат на протест от 11.00 ч. пред Многопрофилната болница по белодробни болести "Света София". Причината е, че ръководството на болницата не е продължило договора за работа на медицинската сестра Мая Илиева след 2 юни, когато и изтича изпитателният срок:

"На втори, който ми беше последният работен ден по време на изпитателен договор ми връчиха заповед, с която се прекратява този договор без каквато и да е било причина. Аз реших да отида при директора и да го попитам каква е причината. Г-н Пенев, изпълнителният директор на белодробната болница каза, че е получил устни оплаквания от колеги за това, че съм много конфликтна, а пък той ми бил осигурил една добра среда за работа. И аз казах, че няма проблем със средата на работа и аз наистина работя спокойно. Поисках да видя нещо черно на бяло, но за съжаление нищо не ми беше предоставено. Колегите, когато разбраха за причината, решиха да се самоорганизират сами и направиха една подписка в моя подкрепа, тъй като се оказа, че те са много възмутени от този факт."

Илиева е председател на новосформирания Синдикат на медицинските специалисти и е организатор на протестите на медиците за по-добри условия на работа и заплащане.

Протестът, който ще завърши пред Министерство на здравеопазването, е под мотото - "Не на репресиите срещу българските медицински сестри!".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев