АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ: ОБЕДИНЕНИТЕ УСИЛИЯ ВОДЯТ ДО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ В БОРБАТА С КОВИД-19

Стефан Радев
30.05.2020 / 10:39

Благодарение на общите усилия между институциите, ромската общност и всички граждани на общината, Сливен се справя успешно с кризисната ситуация с Ковид-19. Около това становище се обединиха участниците в публична онлайн дискусия на тема „Ромската общност и институциите в Сливен срещу кризата с Ковид-19“, организирана от Постоянна ромска конференция по инициатива на Петър Костадинов – кмет на село Горно Александрово. Според него равносметката показва, че в резултат на ефективните общи усилия е намален рискът от разпространяване на заразата.

В дискусията участваха кметът Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова, директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова, началникът на Районното управление на МВР Сливен - главен инспектор Димитър Кикьов, кметове на населени места и представители на ромската общност.

„В Сливен не достигнахме до драстични мерки. Когато сме прилагали мерките в борбата с Ковид-19, сме търсили баланс, за да бъдат те максимално щадящи, без да засягат сериозно живота на хората. Оценката ми за справянето със ситуацията в квартал „Надежда” е добра. С общи усилия и активното съдействие на представителите на ромската общност на всички нива се справихме много по-добре от други градове от страната, които предприеха по-драстични мерки. Много поуки можем да си направим, трябва да се учим от грешките и успехите си, да извлечем полза от придобития опит. Няма съмнение, че действайки заедно можем да постигаме много повече за общността като цяло. Убеден съм, че това е правилния път”, каза кметът Стефан Радев. Той допълни, че проблемът не е отминал, борбата все още продължава и дълго време ще се налага да се прилагат определени мерки за недопускане на разпространение на заразата.

Д-р Петя Балулова подчерта, че опасността не е отминала и спазването на настоящите мерки трябва да продължи. Тя благодари на кмета Стефан Радев за подкрепата по време на кризисната ситуация, на полицията и ромските медиатори. Димитър Кикьов подчерта, че мерките в квартал „Надежда” са дали резултат и в Сливен не е допусната тежка ситуация както в други градове на страната.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев