АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ РАТИФИЦИРА СПОРАЗУМЕНИЕ С МБВР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ОБРАЗОВАНИЕТО

Народно събрание
29.05.2020 / 10:41

Парламентът ратифицира Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между образователното министерство и Международната банка за възстановяване и развитие, една от петте институции на Групата на Световната банка.

БСП не подкрепиха споразумението с мотива, че практиката да се сключват такива консултантски договори между Световната банка и ведомство е неприемлива.

Депутатът от левицата Николай Цонков припомни, че през 2016 година са били замразени средствата по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж":

"Имаме много добри учители в средното образование и за капак на всичко ние предлагаме да се сключи едно споразумение за над 3 милиона лева, които да бъдат дадени на Световната банка, за да дойдат тук чужди експерти, които не познават българските условия, не познават българската система на образование, да решат проблемите на българското образование. Ами ако това не е признание за провала на правителството на Бойко Борисов - с подписването на това споразумение, аз не виждам какво друго може да се каже", коментира Цонков.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев