АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЕДНОСТ ЗАПЛАШВА 16 МЛН. ДЕЦА В ЛАТИНСКА АМЕРИКА И НА КАРИБИТЕ ЗАРАДИ COVID-19

УНИЦЕФ предупреждава: Бедност
29.05.2020 / 10:36

16 милиона деца в Латинска Америка и на Карибите ще изпаднат в бедност до края на годината, ако правителствата на страните от региона не вземат мерки срещу икономическата криза, провокирана от пандемията от коронавируса, предупреждават от Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) и неправителствената организация "Спасете децата".

Едно от всеки две деца в Латинска Америка и на Карибите ще изпадне в бедност до края на годината, което означава увеличение с 22 процента в сравнение с миналата година.

УНИЦЕФ и неправителствената организация "Спасете децата" заявяват, че икономическата криза, провокирана от Covid-19, ще задълбочи социалното неравенство между бедните деца и тези от богати семейства на фона на очакванията брутният вътрешен продукт на региона да отбележи спад от 5,3 процента.

Южна Америка може да се окаже най-засегнатата с увеличение от близо 30 процента на децата, които живеят в бедни домакинства - с 11 милиона повече в сравнение с миналата година, предупреждават двете организации и призовават правителствата да създадат повече програми за социална защита.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев