АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛАЙ РАДУЛОВ: КАК СЕ Е ОЗОВАЛ В СОФИЯ ЗАЛОВЕНИЯТ ДНЕС КОКАИН

27.05.2020 / 19:14

Много въпроси възникват около заловения днес наркотик. Въпреки, че колегите от СДВР говорят, че заловеният е на най-ниското възможно ниво, аз си мисля че на най-ниското възможно ниво не се поверява повече от четвърт тон кокаин и то с висока проба на чистота

Това каза експертът по сигурността професор Николай Радулов.

Наркотикът може би е част от пратка

"Това, че се мълчи е естествено, защото най-вероятно намереното количество е част от някаква пратка. Не се наемам да говоря за къде, но очевидно не е за България, тъй като количеството е гигантско".

Този наркотик много прилича на наркотика, който, ако не се лъжа, миналата година го намирахме по същото време по крайбрежието, хвърлен в специално направени пакети и така и не се изясни тук ли е трябвало да бъде прибран или просто течението го е отнесло от румънския бряг към нас. Според мен, става дума за една и съща транспортна верига.

Радулов е категоричен, че наркоразпространението не е спирало през периода на извънредното положение, а доставките са ставали по домовете.

Как се е озовал в София

Въпросът е следният: „Как това количество наркотик е стигнало в София?“. Значи е минало през някоя от границите! Задаваме си и следния въпрос: „Какво се случва с контрола на границите?“. Дали този немалък товар от наркотици е минал през КПП, което предполага доста софистициран канал или през зелена граница, което също не е възможно, особено в ситуацията на извънредно положение. Факт е, че наркотикът минава през границите и този път, очевидно, по чиста случайност е бил заловен

Възможно ли е българските служби да са разбили операция на чужди

„Имаше подобни случаи, в които специалните служби на щатите – DEA – въздействаха върху това да се пропусне пратка наркотици с цел да се проследи веригата. Дано този товар да не е част от контролирана доставка, защото това ще рече, че ние сме разбили операция на някоя от чуждите специални служби“.

Експертът изтъкна, че складът е разбит в Студентски град, където няма съмнения, че открай време има търговия с наркотици и простутуция:

"Винаги съм се учудвал от това, че, освен някоя епизодична акция, МВР като че ли няма капацитета да спре това, което се случва".

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев