АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ – 24 МАЙ В СЛИВЕН

Традиционният гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци
24.05.2020 / 13:37

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в Сливен с кратка церемония. Под звуците на българския химн бе издигнат националният флаг.

,,24 май е най-светлият и най-българският празник. Днес използваме възможността да благодарим на учителите, на съвременните будители и културните деятели, които продължават да работят за утвърждаването на българския дух и реч, за да могат да се чуват все по-силно и по-ясно от нашите деца”, заяви Стефан Радев. Той използва случая да поздрави екипите на Регионалното управление на образованието и училищата в града, които през целия месец подготвяха и провеждаха различни инициативи, свързани с днешния празник.

Тази година традиционният гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова, директорът на РИМ ,,Д-р Симеон Табаков” д-р Николай Сираков и директорът на Националната художествена гимназия Александър Дойчинов. В честването се включиха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, директори на културните институти.

В духа на празничния ден, по инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в необичайната ситуация и към всички просветни дейци, от Градския часовник днес зазвуча мелодията на химна на просветата „Върви народе възродени“.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев