АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪВЕЖДАТ 14-ДНЕВНА КАРАНТИНА ЗА ПРИСТИГАЩИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Великобритания
22.05.2020 / 13:30

Всеки пристигащ в Обединеното кралство от чужбина може да бъде глобен 1 000 паунда, ако не се самоизолира за 14 дни, това е официалната позиция на правителството.

Съгласно плановете, здравни служители ще могат да извършват проверки на място дали хората съблюдават мярката. Новата мярка, която ще се отнася не само до чужденците, но и за британците, завръщащи се от чужбина, не се очаква да влезе в сила по-рано от началото на следващия месец. Предполага се, че изключение ще бъде направено за транспортните работници и медицинските лица, както и за пристигащите от Ирландия. Повече подробности ще станат ясни по-късно на брифинг на министъра на вътрешните работи Прити Пател.

Идеята е да се избегне втора вълна на пандемията. Някои обаче изразяват недоумение от тази късна мярка при положение, че на много места в Европа вече отпада този вид карантина. Междувременно плановете на правителство за отваряне на основните училища от 1 юни стават все по-нереалистични, след като много местни управи заявиха, че не могат да гарантират безопасността на мярката. Проучване на Би Би Си показва, че от 99 анкетирани общини само 20 са реагирали положително на отварянето на учебните заведения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев