АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАРИТОНЪТ КИРИЛ МАНОЛОВ Е „МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА“ ЗА ИЗМИНАЛАТА 2019-А

Кирил Манолов
20.05.2020 / 09:11

Предаването за класическа музика на програма „Хоризонт“ „Алегро виваче“ обяви снощи в специално свое издание резултатите от допитването „Музикант на годината“ за изминалата 2019 година.

Слушателите на БНР избраха баритона Кирил Манолов - артист с внушителна международна кариера.

„Искам да благодаря на публиката, на всички, които са гласували за мен и съм благодарен, че имам възможността да усетя любовта на публиката по този начин“, сподели музикантът.

Кирил Манолов е роден в София през 1976 г., където следва оперно пеене в Националната музикална академия. Той е лауреат на награди от различни певчески конкурси в България, както и във Виена, Варшава, Барселона и Бреша. Дебютът му е в Националната музикална академия в София като Дон Жуан („Дон Жуан“).

Репертоарът му включва ролите на Набуко („Набуко“), Симоне Боканегра („Симоне Боканегра“), Амонасро („Аида“), Марчело („Бохеми“), Енрико („Лучия ди Ламермур“), Жермон („Травиата“), Ренато („Бал с маски“), Фигаро („Севилският бръснар“), Дандини („Пепеляшка“), Фалстаф („Фалстаф“), Ескамилио („Кармен“), Карло Жерар („Андреа Шение“) и т.н.

През 2010 г. пее Фалстаф („Фалстаф“) в нова постановка във Висбаденската опера и през същата година прави своя дебют в Хамбургската държавна опера като Фалстаф.

През следващите години беше чут като Фалстаф („Фалстаф“), Милер („Луиза Милер“), Фигаро („Севилският бръснар“), Симоне Боканегра („Симоне Боканегра“), Дон Паскуале („Дон Паскуале“) и Амонасро („Аида“) във Висбаден, Луна („Трубадур“) в Кьолнската опера, Фалстаф („Фалстаф“) в Хановер, Милер („Луиза Милер“) в Есен, Фалстаф („Фалстаф“) във Вупертал, Дулкамара („Любовен еликсир“) в Загреб, Амонасро („Аида“) в Нюрнберг, Дон Паскуале („Дон Паскуале“) в Дармщат и Фалстаф („Фалстаф“) в Будапеща, Равена и Лука.

Манолов пее Дон Карлос ди Варгас („Силата на съдбата“) в Парма, Форд („Фалстаф“) в Пиаченца, Амонасро („Аида“) в Римската опера, Дулкамара („Любовен еликсир“) в Берлинската Дойче Опер, Шарплес („Мадам Бътърфлай“) в Лас Палмас, Набуко („Набуко“) в Триест, Фалстаф („Фалстаф“) в Берлинската Дойче Опер, Реджо Емилия, Ферара, Савона и Триест.

Той пее с голям успех в новата постановка на „Фалстаф“ с Маестро Рикардо Мути на Равенския фестивал и в Овиедо през юли 2015 г.

Италианските критици го обявяват за най-добрия Фалстаф в света.

Манолов пее още в триптиха на Пучини в Римската опера, Дулкамара („Любовен еликсир“) в Севиля, Фалстаф („Фалстаф“) с Маестро Мути на Оперния фестивал в Савонлина, Набуко („Набуко“) на Летния фестивал в Каракала, Амонасро („Аида“) в Монреал и т.н.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев