АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФИНЛАНДИЯ ОТВОРИ УЧИЛИЩАТА

 Деца отиват на училище в Хелзинки, 14 май 2020
14.05.2020 / 20:34

Децата във Финландия тръгнаха днес пак на училище след осем седмици прекъсване, но може отново да се върнат към дистанционното обучение след лятната ваканция - зависи как ще се развие коронавирусната пандемия, предаде "Франс прес".

Ваканцията започва в началото на юни. В училищата са взети строги мерки за осигуряване на физическа дистанция. Междучасията са разредени, за да не се струпват много ученици в двора едновременно. Неизползваните пространства в сградите също са превърнати в класни стаи, за да има повече място във всяка, обясни в края на април министърът на просветата г-жа Ли Андерсон.

Днес тя съобщи, че се подготвят закони, според които училищата ще имат право да избират между присъствени и дистанционни занимания от следващата учебна година, която се очаква да започне в средата на август. Във Финландия има общо към 550 000 ученици.

До момента коронавирусът е взел 284 жертви в страната, къдто заразените са общо над 6000. Смъртността е по-ниска, отколкото в съседните страни, затова епидемиолози предупреждават, че следващите вълни на Covid-19 във Финландия може да се окажат по-тежки, отбелязва АФП.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев