АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АРЕСТИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО В СОФИЯ

 Организатор на протеста е партия „Възраждане“ с искане за оставка на правителството и депутатите. Снимка: Ани Петрова
14.05.2020 / 19:16

Поне 8 души са арестувани по време на провелия се по-рано днес протест в София срещу правителството, тъй като те се държали провокативно към полицията. Един от тях е 42-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. Други двама са задържани, след като хвърляли предмети и бутилки по сградата на министерството на финансите. В единия от тях е намерена марихуана. На протеста са нарушени и противоепидемичните мерки. От МВР заявиха още, че някои от участниците са опитали да влязат в сградата на Народното събрание.

Организатор на протеста, започнал пред сградата на парламента, е партия „Възраждане“, която поиска оставката на правителството и депутатите заради „неадекватната политика по време на пандемията от коронавирус“.

„Смятаме това удължаване, което се случи снощи, за нелегитимно. Вече внесохме във Върховния административен съд жалба, която е срещу заповедите на министъра (на здравеопазването“, заяви участник в протеста.

„Това е безобразие - обявява се отмяна на мерките и за два дена изведнъж – хоп в полунощ, се въвеждат нови. Това, което най-много ме отврати, е, че българската власт се дезавуира като една грандиозна фалшива новина“, каза друг.

„Ние не се считаме за роби и искаме да счупим тези вериги. Нашата лудост се състои в това, че сме затворени в клетка, а мечтаем за свобода“, посочи трети демонстрант.

След приключване на протеста полицейското присъствие в централната част на София остава засилено.

Десетки се включиха в обявения национален протест и във Варна.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев