АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА НЕ ДОПУСКА ПРЕКЪСВАНЕ НА СОЦИАЛНАТА И ИКОНОМИЧЕСКА ПОДКРЕПА ЗА ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ КРИЗАТА

Президенство на РБ
13.05.2020 / 17:27

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът подписа указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Президентът подписа указ за обнародване на ЗИД на Закона за здравето, но ще сезира Конституционния съд за текстове, които са в противоречие с Конституцията.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни.

Държавният глава нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев