АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОТКАЗА ДА ПРИЕМЕ АКЦИИТЕ НА СИНИЯ КЛУБ

Красен Кралев
13.05.2020 / 09:52

Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на футболния клуб "Левски". Това обявиха пред медиите в Министерския съвет спортният министър Красен Кралев и директорът на пресслужбата на МС Севделина Арнаудова.

Пиарът на Борисов обясни, че Диков няма уговорена среща с министър-председателя. "Отказвам да бъда куриер, защото смятам, че начинът по който се прави е обиден, унизителен към феновете на "Левски". Ако искате, можете да ги занесете на друго място", заяви Арнаудова.

"Премиерът отказва да приеме тези акции. В момента нямаме волеизявление от втората страна. Такъв разговор не е воден никога" заяви Кралев пред журналистите на вратата на "Дондуков" 1.

Той поясни, че най-разумният вариант би бил те да се предадат на феновете на сините, а след това държавата може да помогне. "Привържениците на "Левски" доказаха, че са огромна сила, няма да допуснат подобно нещо.

Тези акции трябва да им бъдат предоставени на тях и след това да водим разговори клубът да бъде спасен. "Левски" е голям клуб, надяваме се този казус със собствеността да се изчисти", каза министър Кралев.

В 9.00 сутринта журналистът Сашо Диков донесе акциите на "Левски" в Министерски съвет. Както стана ясно тази сутрин, собственикът на "сините" Васил Божков реши да прехвърли акциите на клуба на премиера Бойко Борисов. "Аз съм просто един куриер", заяви Диков пред репортерите пред МС. Той не знаеше дали и кога Борисов ще го приеме, съобщава БНР.

Сашо Диков обясни, че Васил Божков му се е обадил вчера с молба да донесе акциите. Спортният журналист се срещнал тази сутрин, близо до храма "Свети Александър Невски" с човек, който му е предал джиросаните акции.

По-рано тази сутрин чрез имейл от "Нове Холдинг" Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на ПФК Левски на премиера Бойко Борисов, когото нарече "отговорник за погубването на Левски".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев