АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАНЪТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ ПАНДЕМИЯТА ЩЕ СЕ РАЗИСКВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДНЕС

Урсула фон дер Лайен
13.05.2020 / 09:03

Планът за възстановяване от пандемията от коронавирус, следващият 7-годишен финансов период и извънредните мерки в Унгария са темите, които ще бъдат разисквани на днешното пленарно заседание на Европейския парламент, предаде БНР.

Дебатите по плана за икономическото възстановяване след пандемията и многогодишната финансова рамка ще се проведат в присъствието на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на фона на проявилите се противоречия между двете институции още миналата седмица.

Вчера депутатът от ЕНП Андрей Ковачев заяви, че Комисията е поставила фонда за възстановяване на правна основа извън общностната политика и Европейският парламент няма да я подкрепи в този вид. Той добави, че в публичното пространство се хвърлят огромни суми, без да става ясно откъде ще дойдат те.

Миналата седмица пък председателят на групата Манфред Вебер изпрати писмо до комисията, в което заплаши, че ако планът бъде приет в този вид, неговата група ще наложи вето върху бюджета на ЕС за следващия 7-годишен период.

Напрежение се появи и около предстоящите дебати за въведените извънредни мерки в Унгария, след като искането на правосъдният министър Юдит Варга да представи пред евродепутатите позицията на страната си е било отхвърлено с мотива, че това може да направи единствено премиерът Виктор Орбан.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев