АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ИВО ХРИСТОВ: БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИМАМЕ ПО-МАЛКО ПРАВА ОТ ЧУЖДЕНЦИТЕ

Евродепутатът Иво Христов
12.05.2020 / 15:12

В държавата на ГЕРБ българите ще имаме по-малко права от чужденците. Над нас тегне презумпция, че сме вирусоносители и подлежим на 14-дневна карантина при завръщане от чужбина. Чуждите туристи ще влизат само с декларация. Такива са заявените намерения на правителството. Те са абсурдни и дискриминиращи, коментира евродепутатът Иво Христов по повод идеята на здравното министерство българите, които се връщат от ваканция в чужбина, да остават в 14-дневна карантина.

Абсурдни са намеренията на властите, защото вирусът отдавна циркулира в страната, за да се надяваме да се предпазим чрез изолиране от външния свят. Още по-малко, ако предпоставим, че COVID-19 може да бъде привнесен само от българи, но не и от туристи, добавя Христов. И предупреждава, че тази политика лишава стотици хиляди нашенци от възможността да навестят роднините си или да свършат неотложни неща в България, като подновяването на личните документи, да речем.

Ако идеята, огласена от министъра на туризма, цели да насочи българските туристи към нашите курорти, то подобно административно закрепостяване нито е приемливо, нито ще постигне желания резултат. Кабинетът трябва да уеднакви политиката към българите и туристите с мисъл единствено за здравето, което ще рече да въведе задължителни тестове за входящи на територията на страната и да отмени общата карантина и непосилните наказания, които вече доведоха до неоправдано тежки присъди, категоричен е евродепутатът от групата на социалистите и демократите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев