АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ИСКА ОСТАВКАТА НА ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА

БСП
08.05.2020 / 15:53

БСП поиска днес оставката на външния министър Екатерина Захариева заради присъединяването на страната ни към декларация на министрите на външните работи на САЩ и на страни от Централна и Източна Европа по повод 75 г. от края на Втората световна война.

Подобни декларации в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажава милионите жертви, които сложиха край на най-човеконенавистния режим в историята на света, посочва левицата в декларация, публикувана на сайта на партията.

„Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г. Те бяха реализирани в резултат на победата над фашизма във Втората световна война, в резултат на жертвата и саможертвата на милиони европейски граждани и антифашисти, сред които хиляди български антифашисти и войници.

Подобни интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи, не допринасят за установяването на историческата истина както за събитията довели до Втората световна война, така и за нейния ход и резултат.

Настояваме министъра на външните работи г-жа Екатерина Захариева да оттегли подписа си и премиерът да внесе в парламента нейната оставка“, се посочва в искането на БСП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев